Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

CHP’den Diğer Partilere Seçim Güvenliği İçin Ortak Deklarasyon Yayınlama Çağrısı

CHP’den Diğer Partilere Seçim Güvenliği İçin Ortak Deklarasyon Yayınlama Çağrısı
REKLAM ALANI
23 Ocak 2023 13:51
1.274

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Mayıs ayında yapılması öngörülen seçimlerde, siyasi ayrılıkların çatışmalara dönüşmemesi için tüm partileri ortak bir deklarasyon yayımlamaya çağırdı.

 

ARA REKLAM ALANI

Ülkemizin, belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birine hazırlandığına işaret eden Atik “Seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi en büyük arzumuz. Zira seçmen güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda, ne adil bir seçimden ne de seçmenin gerçek iradesinden söz edilemez. Bölgemizde maalesef geçmiş seçimlerde bu anlamda kaygı yaratan birçok olaya tanık olduk. Seçmeni ürkütecek, seçim güvenliğine gölge düşürecek bu türden olaylara daha en başından mahal vermemek gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

 

Bu nedenle CHP Diyarbakır İl Başkanlığı olarak, ilimizde faaliyet yürüten tüm siyasi partilere, seçim güvenliği için bir deklarasyon yayımlama çağrısı yapıklarını ifade eden Atik “CHP İl Örgütü olarak Atılı Masa bileşeni partilerimizden başlayarak, AK Parti, Hüda-Par ve HDP de dahil olmak üzere tüm partileri en kısa sürede ziyaret etmeyi planlıyoruz. Bu ziyaretlerimizde tüm partilerimizden İl Başkanları’nın katılımıyla yapılacak ortak açıklamaya katılmalarını isteyeceğiz. Ziyaretler sonunda, mutabık kalındığı taktirde İl Başkanları’nın katılımıyla yapılacak ortak bir çağrının, seçimler öncesinde gerilimin tırmanması olasılığına engel olacağı kanaatindeyiz. Bütün partilerimizden bu çabamıza destek vermelerini talep ediyoruz. Gelin hep birlikte seçimlere şiddet gölgesi düşmeden buna engel olmaya çalışalım” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.