Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

CHP Diyarbakır’da Kayyum Gerginliği

CHP Diyarbakır’da Kayyum Gerginliği
REKLAM ALANI
20 Temmuz 2022 13:42
1.600

Geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla kayyum atanan CHP’nin Diyarbakır teşkilatında kayyum olarak atanan yeni yönetim parti binasını teslim almaya gitti ama devralamadan geri döndüler.

 

ARA REKLAM ALANI

Mahkeme kararıyla CHP Diyarbakır il Başkanlığına kayyum olarak atanan heyet, yönetimi dev almak için il binasına gitti, protesto ile karşılandı.

 

Mahkemeden gelen gerekçeli karar ve yetki belgesiyle CHP Diyarbakır il başkanlığına bu sabah giden kayyum heyeti, ‘Yetki hala bizde’ diyen mevcut il yönetiminin tepkisiyle karşılaştı. Kayyum heyeti il binasından ayrıldı. Kayyum heyetinin görüşmeler yaparak tekrar il yönetimini devralmak il binasına gideceği öğrenildi. Sıkıntı yaşanması halinde, güvenlik ekipleri ve icra dairesinin görevlileri ile binaya gidileceği öğrenildi.

 

İl Başkanlığını devralmak için CHP il binasına giden kayyum heyeti, mevcut yönetimin tepkisiyle karşılaşınca, devir işlemleri gerçekleşmedi. Bunun üzerine mahkeme tarafından atanan kayyum heyeti, yetkili olmalarına rağmen il yönetiminin devir yapmadığını tutanakla belgeleyerek, il binasından ayrıldı. Bundan sonraki süreçte, tutanakla savcılığa başvurularak devir işleminin kolluk kuvvetleri nezaretinde gerçekleşmesi talep edilecek.

 

TUTANAK TUTULDU

 

Parti binasından tepkiyle karşılanıp geri çevrilen heyet yaşanan durumu tutanak altına aldı. Yayınlanan tutanakta şu ifadeler kullanıldı;

 

 

ÇAĞRI HEYETİ BİLDİRİ YAYINLADI

 

CHP Diyarbakır İl Başkanlığına kayyum olarak atanan heyet, geri çevrilmesi üzerine hemen bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride şu açıklamalara yer verildi; “Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığına 18.07.2022 tarihinde Ankara 9.Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından en kısa süre içinde olağanüstü kongre yapılması için çağrı kurulu olarak görevlendirilmiş bulunmaktayız. Mahkeme gerekçeli kararında olağanüstü kongre için yeterli imza toplanmasına rağmen parti tüzüğüne göre hareket edilmemesinden dolayı sayın mahkemece bu kararı vermiştir. Mahkeme kararından anlaşılacağı üzere davacının üyesi olduğu yine mahkeme tarafından parti görevlendirilen heyette yıllarını partiye vermiş parti emekçileridir. Amacımız en kısa zamanda adil, demokratik, katılımcı, bütünleştirici ve barışçıl bir ortamda olağan üstü kongreyle partimizi daha güçlü daha birleşik bir şekilde seçime götürmek önceliğimizdir. Bu öncelik fiili ve hukuki gerçeğe rağmen algı yönetimi yapılarak görevlendirilen heyeti ve mahkeme kararını haksız ve keyfi bir şekilde tartışmaya açmak birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumu bu süreçte partimize telafisi güç zararları verdiği açık olup parti geleneğimiz ve demokratik ilkeler karşısında bu durumun tasvip edilmekten uzak kabul edilmez bir durumdur. CHP iktidarına ihtiyaç duyulan ve iktidar yolunda emin adımlarla ilerlerken hak, hukuk ve adalet anlayışı içerisinde partimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Görevimiz mahkeme kararıyla başlatılmş olup en kısa zaman içerisinde CHP ye ve CHP’li olmaya yakışır bir biçimde seçim sürecini tamamlayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.