Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLER ANILDI

Çanakkale zaferinin 106. yıl dönümünde, şanlı zafer kutlanırken bu toprakları vatan kılmak uğruna can veren şehitler de yad edildi.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLER ANILDI
REKLAM ALANI
18 Mart 2021 20:11
630

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” kapsamında bir dizi program gerçekleştirildi. 

 

ARA REKLAM ALANI

Vali Münir Karaloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programlar hava şehitliğindeki anma töreniyle başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende Kur’an-ı Kerim tilavetiyle birlikte şehitler için dualar edildi. Vali Karaloğlu’nun Şehitlik özel defterini imzalaması ve şehit kabirlerine karanfiller bırakılmasıyla tören sona erdi.

 

 

Törenin ardından Karaloğlu, 7. Kolordu Komutanlığı tarafından Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen şehitleri anma programına katıldı.

 

“KAMU GÖREVLİLERİ OLARAK EMRİNİZDEYİZ”

 

Kültür Merkezindeki program sonrası şehit ve gazi aileleriyle orduevinde düzenlenen yemekte bir araya gelen Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale zaferinin, tarihte eşine az rastlanır, çok önemli zaferlerden biri olduğunu belirterek imkânsızlıklar içerisinde, bir milletin geleceğine, istikbaline, istiklaline nasıl sahip çıktığını dünyaya gösteren büyük bir zafer olduğunu söyledi.

 

Yine Çanakkale zaferini, İstiklal mücadelemizin önsözü ve Türkiye Cumhuriyetinin müjdecisi olarak niteleyen Karaloğlu, “Çanakkale zaferi hem tarihimiz bakımından hem bugün bakımından çok önemli bir zaferdir. Değerli dostlar Çanakkale Zaferinde Çanakkale’de şehit olanlar, Çanakkale’de koyun koyuna yatanların, bu vatanın her parçasından, Trabzon’dan, İstanbul’dan, Diyarbakır’dan, o gün imparatorluğun bir parçası olan Üsküp’ten, Halep’ten, Beyrut’tan, Erbil’den, Süleymaniye’den, bütün vatan topraklarından insanların, vatana düşmanın namahrem eli değmesin diye Çanakkale’de, küçük bir yarımadada, Gelibolu yarımadasında, vatan için millet için bayrak için mukaddesat için mücadele verip, şehit olup, şimdi yan yana, koyun koyuna yatarak bugün bize çok önemli mesajlar ve görevler yüklediği önemli bir zaferdir.” dedi.

 

Şehit ailelerinin ve gazilerin, devlet ve millet olarak her zaman baş tacı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, cümlelerini “Biz her zaman kamu görevlileri olarak, millet olarak sizin emrinizde olmaya devam edeceğiz. Bugün, bu güzel yeri, bizlerle paylaştığınız için masamıza misafir olduğunuz için tekrar ilin Valisi olarak her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim şehitlerimize rahmet etsin. Rabbim bizleri şehitlerimizin şefaatine nail eylesin.” diyerek tamamladı.

 

ŞEHİT EŞİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

 

 

Anma etkinliklerinin ardından Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine katıldı. Vali Karaloğlu, törende, 02.08.2019 tarihinde Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu şehadete eren Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Ata Kıratlı’nın eşi Nursen Kıratlı’ya Cumhurbaşkanımız adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti.

 

“VATAN İÇİN ŞEHİT OLMAYA HER BİRİMİZ HAZIRIZ”

 

Burada bir konuşmada yapan Vali Karaloğlu, cümlelerine şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Ata Kıratlı şahsında tüm şehitleri yâd ederek başladı.

 

 

“Yüce yaratıcımız Kur’an-ı Kerim’de, “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanma, bilakis onlar diridirler ama siz bilemezsiniz. Allah’ın lütuf, kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde Rab’leri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar” diye buyurur Bakara suresinde. İnşallah Muhammet kardeşimizde Bedr’in Aslanlarıyla, diğer şehitlerimizle Rabbin yüce katında Kur’an-ı Kerim’de bahsedilen bu nimetlere mazhar olsun diye temenni ediyoruz” diyen Karaloğlu, bu toprakların kolay bir şekilde vatan yapılmadığını ve bu toprakları vatan olarak tutmanın da kolay olmadığını altını çizerek bu toprakları hem vatan kılarken hem de vatan olarak tutarken her karış toprağın şehit kanıyla sulandığını vurguladı.

 

 

Sözlerine “Bugün hala baktığımızda, aslında 1000 yıl önce, 500 yıl önce, 100 yıl önce yaşadıklarımızın benzerini, bugün de bölgede yaşamaktayız. Yine. Sırtlanlar bir araya gelip, yine çakallar bir araya gelip, türlü oyunlarla, yine milletimize, yine milletimizin birliğine ya direkt olarak veya maşaları vasıtasıyla kastetmek üzere türlü hile ve oyun içindeler. Ama Allah’a hamdolsun bu milletin, her daim, vatan söz konusu olduğunda, bayrak söz konusu olduğunda, vatanın birliği, beraberliği söz konusu olduğunda, gözünü kırpmadan, en sevdiği, canını, yüce yaratıcısına verme konusunda tereddüt etmeyecek evlatları var. Rabbim eğer bir gün bize de bu görevi nasip ederse her birimiz yine gözümüzü kırpmadan, vatan için vatanın mukaddesatı için şehit olmaya hazır olduğumuzu ifade etmek lazım.” diyerek tamamlayan Karaloğlu, devlet ve millet olarak şehitlerin emaneti olan şehit ailelerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek Devlet Övünç Madalyası ve Beratı şehidin eşi Nursen Kıratlı’ya tevcih etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.