Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ BİNGÖL’DE ZİYARETE AÇILDI

Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu ’Mobil Müze’ Bingöl’de ziyarete açıldı.

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ BİNGÖL’DE ZİYARETE AÇILDI
REKLAM ALANI
13 Ekim 2020 19:16
504

Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu ‘Mobil Müze’ Bingöl’de ziyarete açıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kültür ve Turizm Bakanlığının hayata geçirdiği proje kapsamında Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ Bingöl’e geldi. Merkeze bağlı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’ndeki bir alışveriş merkezinin önünde açılan mobil müzede, Çanakkale Savaşı ile ilgili resimler, fotoğraflar, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranlar, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objeleri sergilendi. Korona virüs (Covid-19) tedbirlerine göre mobil müzeye alınan vatandaşlar, Çanakkale Savaşı’ndaki eserleri inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

 

81 ili gezeceklerini belirten proje koordinatörü Engin Karataş, “Bu mobil müzemizde kültür ve miraslarımızı tüm insanlarımıza göstermek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Bu müzemizde 7 ayrı vitrinde Çanakkale destanını anlatıyoruz. Tırımızın içinde belgeseller, savaş eserleri ve görseller bulunmakta. Bütün bu eserler halkımızın ziyaretine açık bulunmaktadır. Bingöl’deyiz. Halkımızın ilgisi çok yüksek. Tüm yaştan ziyaretçilerimiz mobil müzeyi geldi. En çok genç arkadaşlarımızın, misafirlerimizin ilgi gösterdiğini gördük. Zaten çok genç ve dinamik olan bir halk. Çok başarılı bulduklarını bizlere ilettiler, inşallah önümüzdeki yıl tekrar Bingöl’de ziyaret açacağız” dedi.

 

Bingöl’de müze olmadığını aktaran vatandaşlardan Ahmet Buran ise “2 yıldır Bingöl’de yaşıyorum. Bingöl’de herhangi bir müze yok ve bunun yokluğunu çekiyorduk. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş, Çanakkale’den buralara gelmişler. Oranının ruhunu buraya yansıtmışlar. Çocuklarımı getirdim, gezdirdim. Oraya gitmiş kadar duygulanıyor insan. İnşallah Bingöl’de bundan sonrası için de bu tarz faaliyetleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Çanakkale’ye gitme fırsatlarının olmadığını dile getiren Hülya İşler de, açılan müzeyi gezdiklerini ve çok duygulandıklarını kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.