Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BÖLGE21 SİNEMA FİLM ÇEKİMLERİ YAKINDA DİYARBAKIR’DA BAŞLAYACAK

Diyarbakır’da bir araya gelen gençler, Diyarbakır Sinema Sanat Kültür ve Eğitim Derneği’ni kurduktan sonra ilk projeleri olan Bölge21 sinema filmlerini yakında çekmeye başlayacaklar.

BÖLGE21 SİNEMA FİLM ÇEKİMLERİ YAKINDA DİYARBAKIR’DA BAŞLAYACAK
REKLAM ALANI
2 Nisan 2020 17:14
1.395

Diyarbakır’da bir araya gelen gençler, Diyarbakır Sinema Sanat Kültür ve Eğitim Derneği’ni kurduktan sonra ilk projeleri olan Bölge21 sinema filmlerini yakında çekmeye başlayacaklar. Filmin konusu ise, Diyarbakır sokaklarında Hazreti Ali’ye değinen bir senaryo olacak. 

 

ARA REKLAM ALANI

Filmin yönetmenlik koltuğunda üç ismi olacağı ve bu isimlerin Diyar Kaya, Harun Reşit Tekin ve Devrim Aktürk olacağı belirtilirken; senaristi ise, Diyarbakır’da birçok internet dizisinin senaryolarını kaleme alan Sercan Bayram olduğu açıklandı. Filmde reklamlarda yer alan M. Cihan Akalın’ın dışında Çıkmaz21 internet dizisinde yer alan Ersan Yıldız, Deli Yürek Bumerang Cehennemi’nde rol alan Abdulsamet Karaca ve Bayrampaşa sinema filmi oyuncusu Hamit Uslu’da yer alacak.

 

BU TOPRAKLARIN DEĞERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Yapacakları projenin ne kadar zor koşullarda yürütüleceğini bildiklerini söyleyen Yönetmen Diyar Kaya; “Bu kadim toprakların ne kadar kıymetli olduğunu bilmekteyiz. Biz burada sadece sanatı ve tarihi tanıtmayacağız. Biz bu projeyle gerçek bir yaşanmışlık hikayesini, hakikat-i ve doğrunun ne olduğunu tanıtacağız. Yani bir tarihe tanıklık edecek kadar iyi ve farklı perspektif sunan bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Koronavirüs ile ilgili olarak da halkımızdan ve milletimizden ricamızdır, lütfen sokağa çıkmayalım” dedi.

 

SENARYO HAZIR AMA TEKNİK EKİPMAN KISITLI

Bu projeyle Diyarbakır’a ve Diyarbakır halkına çok farklı bir bakış açısı ve turizm patlaması oluşturacaklarını belirten Yönetmen Devrim Aktürk; “Biz yıllar yılı bu memleketin bir terör veya suç şehri değil, bir sanat ve medeniyetin kuruluşunda ön ayak sağlayan bir şehir olduğunu defalarca kez anlattık, belirttik, aktardık ve kanıtladık. Şimdiki niyetimiz ise çıtayı biraz daha yükseltip daha büyük çalışmalara ve projelere imza atmak olacaktır. Amma velakin elimizde hali hazırda bir senaryo olmasına rağmen teknik ekipman konusunda eksikliklerimizin ve kısıtlıklarımızın olduğunu belirtmek isterim. Kimsenin karşısında avucumuzu açıp dilencilik yapmayı da düşünmemekteyiz. Mamafih biz bazı şeyleri tabiri caizse yoktan var etmeye çalışan bir grup ekip dostlarıyız” diye açıkladı.

 

GENÇLERİ UYUŞTURUCUDAN KURTARIP  SİNEMAYA KAZANDIRACAĞIZ

Diyarbakır gençlerinin uyuşturucu baronları tarafından kullanıldıklarını belirten Yönetmen Harun Reşit Tekin; “Biz gençlerimizi kurduğumuz dernekte en iyi şekilde, doğruya ve sanata yönlendireceğiz. Onları hem şehirlerine hem de memleketlerine sanatı aktarmaları ve anlatmaları için mücadeleler vereceğiz. O uyuşturucu baronlarının ellerinden kurtarıp sinemaya kazandıracağız. Ben inanıyorum, biz bunun en iyisini yapacağız. İmkanlarımız kısıtlı olabilir ama imanımız güçlü. Burada elbette imandan kastımız ahlâkımızın yanında, vereceğimiz mücadeleye olan inancımızı da aktarmak istiyorum” diye bildirdi.

 

Haber: Diyar KAYA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.