Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

BİR YILLIK KURAKLIK 3 YIL ETKİSİNİ GÖSTERİR

Kurak geçen sezondan dolayı çiftçilerin zor duruma düştüğünü belirten MHP İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım, açıklamada bulundu.

BİR YILLIK KURAKLIK 3 YIL ETKİSİNİ GÖSTERİR
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2021 20:30
1.569

Ekonomik krizle boğuşan ülkemizde yaşanan kuraklık çiftçileri daha da zor duruma soktu.

 

ARA REKLAM ALANI

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım, son zamanların en kurak döneminin yaşandığı Diyarbakır’da çiftçilerin zor durumda ve bir yıl yaşanan kuraklığın etkisinin 3 yıl boyunca sürdüğünü söyledi.

 

 

 

Bir yıllık kuraklığın çiftçilere 3 yıl etkisi olacağını belirten Başkan Özkan, yaptığı açıklamada; “Maalesef Diyarbakır ve çevre illerde büyük bir kuraklık afeti ile karşı karşıyayız.. Milyonlarca dekar arazide kuraklık var. Çiftçilerimiz çok zor günler yaşıyor ve yaşayacaklar. 1 yıl yaşanan kuraklığın çiftçilerimize etkisi en az 3 yıl kendini hissettirir. Alınması gereken acil önlemler; Afet Bölgesi ilan edilmesi. Acil Eylem planının hayata geçirilmesi. Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları en az 3 yıl faizsiz olarak ertelenmesi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde tekrardan çiftçilerimize kredi kullandırılması. Ertelenecek olan kredinin çiftçilerimize engel olmaması için gerekli düzenlemenin yapılması. Çiftçilerimize dekarına göre kuraklık destek ödemesi yapılması. Kuraklıktan etkilenen çiftçilerimize tohum ve ilaç desteğinin yapılması. Bağ kur pirim borçlarının 1 yıl ertelenmesi. Bu tür afetlerin yaşanmaması için Silvan Baraj projesinin bu yıl hızlıca hayata geçirilmesi. Bu kararların hükümetimizin tarafından biran önce alınması çiftçilerimizi rahatlayacaktır. Tarımın ve çiftçilerimizin sevdalısı Tarım Bakanımızın büyük desteğine ihtiyacımız var” dedi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.