Dolar 32,5159
Euro 34,7433
Altın 2.497,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

BİR AİLENİN FERYADI: “EVİMİZ BAŞIMIZA YIKILMADAN YARDIM EDİN”

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Kırdemir ailesi, maddi imkansızlıklardan dolayı geçinemediği ifade ederek yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulundu.

BİR AİLENİN FERYADI: “EVİMİZ BAŞIMIZA YIKILMADAN YARDIM EDİN”
REKLAM ALANI
18 Ekim 2020 14:56
843

Yenişehir ilçesi Seyrantepe Cumhuriyet Mahallesinde oturan 5 yıllık evli Kırdemir çifti, babadan kalma derme çatma evde kaldığını ama evlerinin yıkılma tehlikesi olduğu için kendilerine yardım eli uzanmasını istiyor.

 

ARA REKLAM ALANI

“ÇOCUKLARIMA İLAÇ ALACAK PARAMIZ YOK”

 

Maddi imkansızlıklardan dolayı evinde doğru dürüst bir yemek pişiremediğini ifade eden Elif kırdemir (23); “5 yıldır evliyim. Maddi durumumuz yok. İki çocuğum var biri astım, diğeri bronşit hastası, ben de astım hastasıyım ve ilaçlarımızı alacak maddi imkanlarımız yok. Ayrıca kaldığımız ev kayınpederimiz evi. yağmur yağdığında evimiz biraz daha çöküyor. Rutubet ve nemden dolayı zaten dökülen evimiz her yağmur yağdığında yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Herhangi bir gelirimiz yok” dedi.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN YARDIMCI OLUN”

 

Eşinin yıllar evvel geçirdiği kaza yüzünden sakatlandığı için çalışamadığını aktaran Kırdemir; “Hiçbir şeyimiz yok evimizde doğru dürüst yiyeceğimiz ne bir ekmeğimiz ne de üzerinde yatacağımız bir halı veya minderimiz yok. Çok perişan bir durumdayız. Bu eve maaş girmiyor. Evimiz günden güne dökülüyor. Evimizin direkleri hepsi 50 – 60 yıllık ev olduğu için çürümüş. evime sereceğim doğru dürüst bir halım yok. Çamaşır makinesini komşularımız vermiş o da zaten bozuktur. Allah rızası için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili ve valimiz Münir Karaloğlu’ndan, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi’den yardım istiyoruz. Gerçekten çok mağdur durumdayız kendimiz için bile olmazsa da bu çocuklarımız için bize bir yardım eli uzatın evimiz her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Önümüz kıştır bu karda kışta en ufak bir yağmurda evimizin üstümüze yıkılma ihtimali var. Çocuklarımın zaten hastalığından da dolayı bu kış böyle bir evde kalmaları onların sağlığı için çok kötü olur. Eşime de bize bakması için çalışıp evine ekmek götürebileceği bir iş istiyoruz yetkililerden. Komşularımızın yardımlarıyla artık hayatımızı idame ettiremiyoruz” diye konuştu.

 

 

“KAÇ DEFA HASTANEYE GİTTİM, YARDIMCI OLMADILAR”

 

Eşiyle birlikte yardım talep eden Kutbettin Kırdemir (43) ise durumunu şöyle anlattı; “Evimiz komple başımıza yıkılıyor. Çocuklar zaten hasta , elektrik kabloları çıplak bir şekilde hep dışarıda. 15 yıl önce inşaatta çalışıyordum, o zaman bir kaza geçirdim. O kazadan sonra bir türlü sağlığıma kavuşamadım. Daha önce birkaç defa hastaneye gittim. Rapor alıp evime bir maaş bağlanması için ama hiçbir şekilde ne bana rapor verdiler ne de bu konuda kimse bana yardımcı olmadı. Maddi imkansızlıklardan dolayı kendi tedavimi bile yapamıyorum. Geçirdiğim kazada ayağıma çivi battı ve sinir sistemi delindiği için bir iş de yapamıyorum. Devlet büyüklerimizden bu konuda bize bir yardımda bulunmalarını istiyoruz.”

 

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.