Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Beyoğlu’ndan Mevlid Kandili Mesajı

Beyoğlu’ndan Mevlid Kandili Mesajı
REKLAM ALANI
6 Ekim 2022 17:34
1.461

Mevlid-i Nebi haftası vesilesiyle Mevlid Kandili mesajı yayımlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 15 asır önce cahiliye toplumundan modern bir ümmet haline getiren peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın güzel ahlakının kıyamete kadar insanlığın kurtuluşu için en büyük reçete olduğunun altını çizdi.

 

ARA REKLAM ALANI

İnsanlığın büyük bir buhran geçirdiğini anlatan Beyoğlu, yaşanan sıkıntılardan kurtuluşun ancak peygamberimizin ortaya koyduğu değerleri doğru anlamakla mümkün olacağını söyledi.

 

Bu kutlu gecede bolca dua ve yakarışta bulunmak gerektiğini anlatan Beyoğlu, tüm vatandaşların kandilini tebrik etti.

 

“İNSANLIĞIN KURTULUŞU PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK AHLAKINDA”

 

Beyoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi; “15 asır önce kız çocuklarının diri diri toprağa verildiği cahiliye devrini ortadan kaldırarak modern ve model bir toplum meydana getirmiş olan nebiler nebisi resulü ekrem efendimizin insanlığa sunmuş olduğu değerleri çok özlüyoruz. Nitekim bugün insanlık yine büyük bir buhran yaşamaktadır. Yegâne kurtuluş reçetesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen efendiler efendisini doğru anlamak ve bunu hayata geçirmek olacaktır. O’nun ortaya koyduğu örnek ahlakı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol-kanat germeyi ve yararlı insan olmayı özümseyerek yaşam biçimi haline getirirsek bu çıkmazın içinden rahatlıkla çıkarız. Bu gecede insanlığın kurtuluşu ve ülkemizin selameti için dua edelim. Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve Diyarbakırlı hemşehrilerimin Mevlid Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, bu anlamlı gecenin birliğimize vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.