Dolar 32,5113
Euro 34,9470
Altın 2.435,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Belediyeden Uluslararası Çağrılı Fotoğraf Günleri Etkinliği

Belediyeden Uluslararası Çağrılı Fotoğraf Günleri Etkinliği
REKLAM ALANI
6 Eylül 2022 15:45
1.989

Kayapınar Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediyesi’nce, 15-18 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Çağrılı Fotoğraf günleri düzenlenecek.

 

ARA REKLAM ALANI

Uluslararası ünlü fotoğrafçıların da aralarında bulunduğu 22 fotoğraf sanatçısının katılacağı Fotoğraf günlerinde amaç Diyarbakır ve Kayapınar’ın tanıtılmasına katkı sunmak.

 

Kültüre ve Sanata Dost Kayapınar Belediyesi, Kayapınar Kaymakamlığı ile birlikte Kadim kent Diyarbakır’ı ve Kayapınar İlçesinin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğinin tanıtımını yapmak için dev bir organizasyona imza atıyor.

 

22 FOTOĞRAF SANATÇISI KATILACAK

 

Kayapınar Belediyesi, 15-18 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Çağrılı Fotoğraf Günleri etkinliği düzenleyecek. Diyarbakır’a davet edilen Dünyanın ve Türkiye’nin başarılı fotoğraf sanatçıları Muhammed Muheısen, Mehmet Aslan, Murat Bakmaz, Hüseyin Remzi Konak, İskan Altın, İlker Karaman, Ali İhsan Öztürk, Mehmet Sümer, Mehran Chegraghci Bazar, Osman Maaşoğlu, Hasan Açan, Murat İbranoğlu, Ayşe Çalışkan, Sema Mermertaş, Serpil Eroğlu, Seyit Konyalı, Şeref Akçay, Dilan Bozyel, Mehmet Özcan, Murat Meral, Adem Meleke ve Alp Alper 3 gün boyunca Diyarbakır ve Kayapınar’ın tarihi, kültürel ve doğa yerlerini fotoğraflayacak.

 

Fotoğrafçıların belirtilen günlerde çektikleri fotoğraflar arasında seçtikleri en az 10 tane fotoğrafın kullanım hakkını kuruma verecek.  Çağrılı fotoğraf günlerinde fotoğrafçılar ve halk arasında bir sinerji yakalanmanın hedeflendiği etkinlik kapsamında Cigerxwin Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşilerde ünlü fotoğraf sanatçıları, fotoğraf sanatının inceliklerini Kayapınarlılar ile paylaşacak.

 

KAYAPINAR VE DİYARBAKIR’IN FOTOĞRAF ARŞİVİ YENİDEN OLUŞTURULACAK

 

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Kaymakamlık ve Belediyenin işbirliği ile Kayapınar’ın ve Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla Uluslararası Çağrılı Fotoğraf Günleri’ düzenleyeceklerinin altını çizerek, “Birbirinden ünlü fotoğraf sanatçılarını İlçemiz ve Diyarbakır’ımıza davet ettik. Sanatçılarımız 3 gün boyunca İlçemizdeki tarihi, kültürel ve doğa yerlerini fotoğraflayacaklar. Buradaki tek hedefimiz ilçemizi ve 33 medeniyete beşiklik etmiş Diyarbakır’ımızın tanıtımına katkı sunmaktır. Böylelikle de Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlarımızın da kültürel ve sanatsal gelişmelerine destek olarak özellikle fotoğraf sanatına ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmaktır. Bir diğer hedefimiz ise günümüzün yarınlara taşınmasıdır. Çağrılı Fotoğraf Günleri organizasyonu ile şehrimizin o günler içindeki tarihi de kayıt altına alınmış olacaktır. Sanatçılarımız tarafından üretilen fotoğrafların Kayapınar fotoğraf arşivine aktarılması ile de hem fotoğraf arşivimiz zenginleşecek hem de tarih adına belge niteliğinde bir fotoğraf arşivi oluşturmuş olacağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.