Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

BAĞLAR 2023’E KADAR YENİLECEK

Ak Partili Bağlar Belediyesi, kent estetiğini bozan ve barındırdıkları riskler nedeniyle vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan metruk yapılarla mücadelesinde son 21 ayda kullanılamaz haldeki 350 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

BAĞLAR 2023’E KADAR YENİLECEK
REKLAM ALANI
17 Aralık 2020 17:47
921

Kentsel dönüşüm startı verilen Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin ara sokaklarında yıkım çalışmalara başlandı. Yıkım çalışmalarını denetleyen AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ”Bağlar 2023 yılına emin adımlarla gidiyor. Bağlar halkımıza hayırlı uğurlu olmasını şimdiden temenni ediyorum” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından görevlendirilen yapı kontrol ve kaçak yıkım ekipleri, zamanla sahipleri tarafından terk edildiği için zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelen çok sayıda yapının yıkımını gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm startı verilen Bağlar ilçesinin ara sokaklarında ise yıkım çalışmalarına başlandı.

 

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçeye bağlı Yunus Emre Mahallesinde yapılan yıkım çalışmalarını yerinde denetleyerek açıklamalarda bulundu.

 

”21 AY İÇERİSİNDE 350 METRUK YAPI TESPİT EDİLEREK YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

400 bin nüfusa sahip Bağlar ilçesinin Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden biri olduğunu belirten Başkan Beyoğlu, ”İlçemiz iki etaptan oluşuyor. Bir modern Bağlar’ımız var bir de eski Bağlar’ımız bulunmaktadır. Eski Bağlarımız 1960 yıllarında yapılmış, çarpık kentleşmenin ve riskli binaların yüksek olduğu bir yerdir. Sokakların çoğunda itfaiye ile 112 ambulansları giremiyor ve cadde bulunmaktadır. Biz göreve geldiğimiz bugüne kadar 21 aydır ciddi bir rapor hazırladık. 21 ay içerisinde 350 metruk yapıyı tespit ederek yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımını yaptığımız metruk yapılar ciddi ve sıkıntılı yapılardı. Bizden önce bu yapılarda uyuşturucu, madde bağımlığı, terör eylemleri, fuhuş ve her türlü sıkıntıların olduğu yerlerdi. Biz bunları tespit ederek yıkımı yaptık. Ancak bu metruk binaları tek tek yıkmakla bu işin bitmeyeceğini anladık. Bunun bitmesi için kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu raporladık. Hazırladığımız raporlar Cumhurbaşkanımızın onayı ile 2021 1 Temmuz itibariyle biz Bağlar ilçemizde kentsel dönüşüme başlayacağız. Eski yapılarak yıkılarak yerlerine modern binalar, geniş caddeler, okullar inşa edilecek. Bizler Bağlar halkına layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

”BAĞLAR 2023 YILINA EMİN ADIMLARLA GİDİYOR”

 

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak yapıları da açıklayan Başkan Beyoğlu, “Kentsel dönüşüm için 1 Temmuz itibariyle bin 756 yapı ve bina yıkımı gerçekleşecek. 54 bin metrekarelik bir alanda yeni bir imarla bir şehir inşa edilecektir. Bununla birlikte Bağlar 2023 yılına emin adımlarla gidiyor. Bağlar halkımıza hayırlı uğurlu olmasını şimdiden temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.