Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Bağımlılık Can Alıyor

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi personeline yönelik Teknoloji ve Madde Bağımlılığı Semineri düzenledi.

Bağımlılık Can Alıyor
REKLAM ALANI
10 Şubat 2022 22:21
1.975

Yeşilay Diyarbakır Şubesi’ne bağlı uzmanlar ile  farmatörler tarafından verilen Teknoloji ve Madde Bağımlılığı Semineri’nde uzmanlar yılda 8 milyon insanın dünya genelinde bağımlılıktan dolayı hayatını kaybettiğini söylediler.

 

ARA REKLAM ALANI

Yenişehir Belediyesi personellerine yönelik düzenlenen Teknoloji ve Madde Bağımlılığı Seminerinde konuşan Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Yeşilay Kurucu Başkanı Hacı Cebe, ” Yeşilay 1920 yılından itibaren bağımlılıkla mücadele eden en önemli kurumdur. Diyarbakır’da bulunan iki tane Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz (YEDAM) ile bağımlılıkla ilgili başvuru yapanlara uzmanlar tarafından bağımlılıkla ilgili yol haritası sunuluyor. Ayrıca hem YEDAM’larımız hem de 40 Yataklı Rehabilitasyon Merkezi’miz aracılığıyla da yüzlerce insanın hayatına renk katacağımıza eminiz. Bizler için bir kişinin bile hayatına renk katmak için çok değerli. Yeşilay olarak genel amacımız bağımlılığın önüne giden yolu kapatmak, özel olarak da sigaraya başlamamayı öncelemek. Yeşilay gönüllüsü arkadaşlarımızın destansı çabasından dolayı başarı sağladığımız için çok mutluyuz.” diye konuştu.

 

YEDAM’da görevli Uzman Klinik Psikolog Ece Sapmaz, Uzman Klinik Psikolog Ömer Kurtuluş ile Farmatör Muhsin Yıldırım yaptıkları ortak konuşmada ,”Bir kişinin bağımlı olarak nitelendirilebilmesi için madde üzerindeki kontrolünü kaybetmiş olması gerekmektedir. Yılda 8 milyon insan dünya genelinde bağımlılıktan dolayı hayatını kaybediyor. Bağımlılığı önleyebilmek için aile içi iletişim, spora yönelmek ve bu konularda bilinçlenmek çok önemli. Bizler YEDAM olarak bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere 444 79 75 ya da 115 numaralarından ulaşabilirler” dediler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.