Dolar 32,4839
Euro 34,9514
Altın 2.439,24
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Badem Ağaçları Gelin Gibi Süslendi

Badem Ağaçları Gelin Gibi Süslendi
REKLAM ALANI
14 Mart 2022 19:19
2.541

Mardin’de erken açan badem ağaçları, bembeyaz çiçekleri ile görenleri hayran bıraktı.

 

ARA REKLAM ALANI

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Akçapınar köyünde badem yetiştiriciliği önem taşıyor. Birçok kişinin sadece çağla yemek için bile gelmeyi tercih ettiği köyün muhtarı Abdulvahap Türk, badem ağaçlarının bu yıl erken çiçek açtığını belirtti.

 

Normalde nisan ayının başlarında ağaçların çiçek açmaya başladığını aktaran Türk, “Badem çiçekleri bu yıl biraz erken açtı. Hava sıcaklığı ve yağmurun az yağması ile çiçekler çok erken açmaya başladı. Gelin gibi çok güzel açmışlar. Çağladan verim almak ile ilgili şu anda ne olacağını bilmiyoruz. Bu durum hava şartlarına bağlı. Dolu yağmazsa güzel bir verim alacağımızı düşünüyoruz. Köyümüzün çağlası çok meşhurdur. Çevreden herkes buraya gelir çağla yer, gider. Çok da güzel misafir ederiz gelenleri. Gelip çağlalarını yiyip giderler” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.