Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

AVRUPA EL ELE YARDIM VAKFINDAN ‘TOPLA DAĞIT, DİNSİN AĞIT’ KAMPANYASI

Avrupa El ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı Konfederasyonu her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik olarak ‘Topla Dağıt, Dinsin Ağıt’ sloganıyla, yardım seferberliği başlattı.

AVRUPA EL ELE YARDIM VAKFINDAN ‘TOPLA DAĞIT, DİNSİN AĞIT’ KAMPANYASI
REKLAM ALANI
15 Nisan 2021 22:25
882

Avrupa El ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı Konfederasyonu, geleneksel olarak her yıl düzenlediği yardım kampanyasının startını verdi.

 

ARA REKLAM ALANI

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ‘Topla Dağıt, Dinsin Ağıt’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi veren Avrupa El Ele Engelli ve Yaşlılara Yardım Vakfı Güneydoğu Bölge Temsilcisi ve Diyarbakır İl Başkanı Arzu Avcıl, şunları söyledi:

 

Avrupa El ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı Konfederasyonu, 28 yıl önce Avrupa’da start verilen, daha sonra Türkiye’de birçok İl ve ilçelerde Temsilcilikler açıp hizmet ağını her geçen gün genişleten, kısa süre içinde ‘Konfederasyon’ statüsünü alarak, çok yönlü ve geniş kapsamlı sosyal sorumluluk projelerine imza atmış, köklü bir kurumdur. Ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik yardımlarıyla, kısa sürede geniş halk kitlelerinin teveccühünü kazanan Avrupa El Ele Engellilere Yardım Vakfı Konfederasyonu, bu kapsamda, gündelik hayatın her döneminde, ihtiyacı olana el uzatan saygın yardım kuruluşlarının başında gelmektedir. Bilindiği üzere, bütün dünyayı sarsan pandemi (COVİD-19) bulaşıcı salgın nedeniyle zor günler geçirmekteyiz. Öylesine ki, insanların sokağa dahi çıkamadığı, aylarca iş yerini açamadığı veya işine gidemediği, bu nedenle de bir hayli güç koşullar yaşadığı, zorlu bir süreci hep beraber yaşamaktayız. Bu doğrultuda, ihtiyacı olan ailelerimizin yanlarında olabilmek noktasında, Avrupa El Ele Engelli ve Yaşlılara Yardım Vakfı Genel Merkezimiz tarafından başlatılan ‘Topla Dağıt, Dinsin Ağıt’, kampanyası kapsamında, bütün teşkilatlarımız ile Diyarbakır’da uzun zamandır sahada aktif olarak çalışarak, bir dizi ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Sosyal durumlarını incelediğimiz ve kayıt altına aldığımız ailelerimize, bu yıl da kendi olanaklarımızla, mübarek Ramazan ayında, yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız. Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin sayısının arttığı bu süreçte, yardımlaşma ve dayanışmanın daha bir önem ve anlam kazandığını hepimiz biliyoruz.”

 

BÜTÜN HAYIRSEVERLERİ, BU HAYIR KERVANINA KATILMAYA DAVET EDİYORUZ

 

Avrupa El Ele Engelli ve Yaşlılara Yardım Vakfı Güneydoğu Bölge Temsilcisi ve Diyarbakır İl Başkanı Arzu Avcıl, yardımın az veya çok diye ayrım yapılamayacağını belirterek, şöyle devam etti; “Bu hedef doğrultusunda, özellikle işsizliğin ve buna paralel olarak ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu mukaddes kentimizde, olabildiğince fazla sayıda aileye ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Dileyen hayırsever vatandaşlarımız, yapacakları yardımların dağıtılmasında, bizlere eşlik edebilir, böylelikle sahada yaptığımız çalışmaları da yerinde görebilirler. Bu hayır kervanına katılmak, ihtiyaç sahibi ailelerimizle bağ kurarak, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek isteyen hayırsever tüm kişi ve kuruluşlara kapımız açıktır. Özellikle, zekât, fitre ve fidye bağışlarıyla, durumu elverişli olmayan birçok aileyi, bu müstesna günlerde sevindirebiliriz. Böylelikle yüreği sevgi dolu, iyilik temsilcilerimiz ile beraber, ailelerimizi ziyaret eder ve yardımlarını beraber teslim etmiş oluruz. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında, özellikle gıda, giyecek, kurban eti, ayni veya nakdi yardımları, ne kadar kısa sürede ve çok fazla sayıda aileye ulaştırmayı hedefliyoruz. Toplumsal birlik ve beraberliğimizin, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın en üst düzeyde çıktığı bu kutlu gün ve gecelerde, aileleri ve çocukları sevindirmek, en öncelikli hedefimiz. Bunun yanı sıra, modern ve örnek yöntemlerle, insanlarımıza farklı yardım ve çözüm önerileri üzerinde de projelerimiz var. Yolu sevgiden geçen herkesle, bir gün mutlaka buluşabilmek dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazanı Şerif’ini bir kez daha kutlar, bu kutsi gün ve gecelerin, aziz vatanımıza ve bütün İslam dünyasına, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ederiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.