Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atik: CHP’de Kürt Sorununu Da Çözecek Yürek Var!

Atik: CHP’de Kürt Sorununu Da Çözecek Yürek Var!
REKLAM ALANI
4 Ekim 2022 13:50
1.406

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gece yaptığı başörtüsüne yasal güvence açıklaması sonrasında, AK Parti’nin bir istismar alanının daha elinden alındığını belirterek “CHP’de Kürt sorununu da çözecek yürek var. Türkiye’nin kangren olmuş tüm sorunlarına aynı yüreklilikle neşter vurulacağından eminim” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

CHP Lideri Kemal Kıçıldaroğlu’nun, geleneksel parti politikaları sınırlarının ötesine geçerek, Türkiye’nin ikinci yüz yılında “Cumhuriyeti taçlandırma” hamlelerinin, toplumun her kesiminden destek bulduğunu belirten partinin Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, her türlü sorunun, cesur kadroların üreteceği çözümlerle alt edileceğini söyledi.

 

Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta yaptığı “yanımda mısınız?” çağrısından sonra, partinin adeta kenetlenerek, yekvücut olduğunu dile getiren Atik “Bu soru ve verilen cevaplar, biat isteği ve lidere bağlılığı değil, CHP’nin önümüzdeki günlerde ülkenin yumuşak karnı olan sorunlara yapılacak dokunuşlarda, geçmişteki CHP politikalarını aşarak, çözüm iradesini koymanın göstergesiydi. Nitekim öyle de oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, her türlü sorunu çözme çabasında, partisinin her kademesiyle kendisiyle birlikte olduğunu ülkeye gösterdi” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında artık çağdaş dünya normlarında tartışılmaması gereken sorunları bulunduğunu ifade eden Atik “Başörtüsü, siyasal İslam ve ona sığınan Ak Parti’nin en önemli argümanlarından biriydi. Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı açıklama ile sübjektif olarak değil, yasal güvence ile başörtüsüne sağlanan özgürlüğü garanti altına alma çıkışı, bu argümanı artık kullanım dışı bıraktı. Kendi ifadesiyle bu bir turnusol kâğıdı olarak ortada duruyor. Ne kadar samimi olunduğu her siyasi kesim tarafından açıkça ortaya çıkacak. Şu kesin; CHP geleneksel politikalarını geride bırakıp, yüreklilikle bu sorunu çözeceğini ortaya koymuş oldu” diye konuştu.

 

CHP’nin ilerleyen günlerde çözüm bekleyen daha birçok konuda yürekli davranıp, çözüm reçetelerini ve iradesini ortaya koyacağını dile getiren Atik “Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü bu açıklaması bölgede büyük bir direnci de kırdı ve sempati topladı. Çünkü yıllardır yapılan karşı propagandalarla, CHP’nin inanç karşıtı olduğu savunuluyordu. Genel itibarıyla mütedeyyin diyebileceğimiz bölge halkı da bundan tabii ki etkileniyordu. Artık bu değişecek. CHP’nin inanca saygılı olduğu açıkça görülecek. Şimdi herkes CHP’den Kürt sorunu ile ilgili bir çözüm reçetesi, yol haritası bekliyor. Diyarbakır halkının ve bölgedeki yurttaşların şunu bilmesini isterim. CHP’de Kürt sorununu da çözecek yürek var. Bu konu da artık Türkiye’nin gündeminden çıkacak. CHP iktidarında Türkiye’nin kangren olmuş tüm sorunlarına aynı yüreklilikle neşter vurulacağından eminim. Kürt sorunu mutlaka TBMM çatısı altında, üçüncü yol politikasıyla çözülecek. Halk dili ve dini arasında tercih yapmak zorunda kalmayacak. CHP, hesaplaşma söylemi ve artından yaptığı çıkışlar ile Türkiye’de siyasette yeni bir çığır açtı. Sorunların çözümü yürek ister ve CHP, yüreğiyle beraber gövdesini ortaya koyuyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.