Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Amedspor’dan TFF’ye Çağrı: “Hakkımızı Yemeyin, Yedirmeyin”

Amedspor’dan TFF’ye Çağrı: “Hakkımızı Yemeyin, Yedirmeyin”
REKLAM ALANI
6 Mart 2022 14:56
1.545

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan Amedspor’un As Başkanı Cahit Akın, hakem hataları nedeniyle Amedspor’a haksız cezalar verildiğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrı yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

“Kimseye yalvarmıyoruz. Sadece hakkımızı yemeyin ve yedirmeyin. Hakemler eliyle bizi ezdirmeyin. Hakkımızı koruyun” diyerek TFF’yi göreve davet eden Akın, kulübün tek gelir kaynağı olan AmedStore mağazasının yer aldığı AVM yönetiminin, iki aylık kira gecikmesi için kulübe ihtarname gönderdiğini de açıkladı.

 

Amedspor As Başkanı Cahit Akın, katıldığı bir radyo programında önemli açıklamalar yaptı.

 

Dünyada sporun bir kültür olduğunu dile getiren Akın, “Günümüzde sportif faaliyetler işin doğasından çıkmış durumda.  Kulüpler, işin ehli olmayanların elinde. Değişik mecra dışı şeylere alet ediliyor. Buna bahis, kumar, şike, para kazanma diyebilirsiniz. Amedspor’a gelince; biz onlardan farklı karaktere ve felsefeye sahip bir kulübüz. Amedspor, sadece kentin sportif faaliyetlerini yürüten bir kulüp değil. O da duvarlarını aşmış, sınırları aşmış taraftarı olan bir takım durumunda. Bölgenin de desteklediği bir kulüp pozisyonunda. Çünkü bütün bölgeye öncülük yapıyor. Alt yapısı güçlü. Becerikli kişileri hak ettiği yere taşımasında öncülük ediyor. Bu tablo Amespor’u sadece kentin değil, bölgenin takımı konumuna getirmiş durumda. Sadece A Takımı değil, kadın futbol, basketbolda da öncüyüz, bölgedeki takımlarla istişare halindeyiz” dedi.

 

HAKEM HATALARINA İSYAN ETTİ, TFF’YE SESLENDİ

 

Amedspor’un bulunması gereken yer ile bulunduğu yer arasında bir çelişki olduğunu dile getiren Amedspor As Başkanı Cahit Akın, hakem hatalarına isyan etti. Sahada hakemlerin Amedspor aleyhine yanlı kararlar verdiğini belirten Akın, “Amedspor, şu an Süper Lig’de oynaması gereken bir potansiyele sahiptir. Ancak siyasi argümanlara spor alet edildiği ve adı Amed olduğu için adil olmayan şeylere alet ediliyoruz. Hiçbir şey olmasa da hakem hatalarına kurban ediliyoruz. Eskişehir maçında dünyanın hakaretine maruz kaldık. İsmi Mervan diye futbolcumuza maç sonuna kadar hakaret ettiler. Üstelik güvenlik güçlerinin, gözlemcilerin gözü önünde. Bir oyuncumuz mesela hem kırmızı kart görüyor, hem de federasyon üzerinden iki maç ceza veriliyor. Bıraksalar biz seneye üst ligdeyiz. Türkiye Futbol Federasyonu’na sesleniyorum. Kimseye yalvarmıyoruz. Sadece hakkımızı yemeyin ve yedirmeyin. Hakemler eliyle bizi ezdirmeyin. Hakkımızı koruyun. Diyarbakırlı olan Federasyon başkanına sesleniyorum. Lütfen hakkımızı koruyun” dedi.

 

“KİRA GECİKTİĞİ İÇİN AVM YÖNETİMİ İHTARNAME GÖNDERDİ”

 

Taraftarın ve iş insanlarının desteği ile ayakta durduklarını, yerel yönetimlerden hiçbir destek alamadıklarını ifade eden Akın, “Amedspor, halkın kurduğu, desteklediği bir takım. İş insanlarının, STK’ların desteği ile ayakta duran bir takım. Hiçbir geliri yok. Sadece bir store mağazamız var. O da kiramız çok yüksek olduğu için AVM sahiplerine çalışıyoruz. Yüksek kirayı iki aydır geciktirdiğimiz için Noter’den ihtarname gönderilmiş. AVM yönetiminin bu yaklaşımını kamuoyunun bilmesinde fayda görüyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.