Dolar 32,5212
Euro 34,8210
Altın 2.426,36
BİST 9.695,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

“Amedspor Bizimdir, Ötekileştirme Kimsenin Haddi Değildir”

“Amedspor Bizimdir, Ötekileştirme Kimsenin Haddi Değildir”
REKLAM ALANI
2 Ekim 2022 14:56
1.404

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Amedspor S.K. ile Afyonspor karşılaşması öncesinde, ev sahibi takımın idmanında açıklamalar yaparak, ötekileştiren İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel’i kınadı.

 

ARA REKLAM ALANI

Atik “Amedspor, bu ülkenin yasalarına bağlı, kitlesel desteğe sahip bir takımdır ve takımımız üzerinden yurttaşların ötekileştirmesi, toplumun ayrıştırılması kimsenin haddi değildir” dedi.

 

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel’in, dün oynanan Hes Afyonspor Amedspor karşılaşması öncesinde, ev sahibi takımın idmanında sarf ettiği sözlerin yarattığı tepkinin, çığ gibi büyüdüğünü ve Diyarbakır halkını ziyadesiyle rencide ettiğini belirten CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Jandarma Komutanı’nın, hiç ilgisi bulunmayan konular, eylemler ve aktörler üzerinden yurttaşları ötekileştirdiğini ve toplumu ayrıştırdığını söyledi.

 

Atik “Mersin’de yaşanan elim hadiseden yola çıkarak, Amedspor ile Afyonspor karşılaşmasını, sanki bunun bir rövanşı olarak nitelendirip, ‘siz futbol oynayın, saha dışı bize ait’ diyen zihniyet, iktidarın ötekileştirme dilinin bir sonucudur. Amedspor yıllardır mücadele verdiği liglerde sürekli olarak deplasman maçlarında, istenmeyen bir şekilde kategorize edilmektedir. Herkesin şunu iyi bilmesi gerekir ki Amedspor, bu ülkenin yasaları çerçevesinde kurulmuş ve aynı zamanda yasalara bağlı, dört büyük futbol takımından sonra en büyük kitlesel desteğe sahip meşru bir takımdır. Bir eylem nedeniyle bir takım üzerinden ülkenin ve yurttaşların bir bölümünü saldırganlıkla aynılaştırmak, ötekileştirmek, toplumu ayrıştırmak kimsenin haddi değildir. Bu yetkili, AK Parti iktidarının zehirli dilini kullanan, bizi düşmanlaştıran, bölge halkını şeytanlaştıran, kabul edilemez bir lisanı kullanmaktadır. Sporun dili bu değildir. Barış, dostluk ve kardeşlik çerçevesinde spor ahlakına uygun bir ortam özleniyorsa, öncelikle yetkili makamların ne söylediklerine dikkat etmesi, bin düşünüp bir konuşması gerektiğini hatırlatıyorum. Bu söylenenleri kesinlikle kabul etmiyorum. Yaptığını anlayıp özür dilemesi olumlu bir adımdır ancak, bu yaklaşımın bundan böyle diğer yetkililerce de ortaya konmaması için, iktidarın özenli bir çalışma yapması gerektiğini, bu yetkili hakkında gerekli adli ve idarî soruşturmanın yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.