Dolar 32,4891
Euro 34,5956
Altın 2.474,72
BİST 9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

AK Parti’den Ayrılıp CHP İl Başkanlığına Aday Oldu

AK Parti’den Ayrılıp CHP İl Başkanlığına Aday Oldu
REKLAM ALANI
7 Eylül 2022 17:53 | Son Güncellenme: 7 Eylül 2022 18:01
1.317

10 Mart’ta AK Parti’den ayrılıp bin 567 üye kaydı ile CHP’ye katılan Abdullah Atik, CHP Diyarbakır İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Geçtiğimiz aylarda kongre yapılması için kayyum atanan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda 29 Ağustos’ta yapılması planlanan kongre, 10 Eylül Cumartesi günü ertelenmişti.

 

Mevcut başkan Gönül Özel’in adaylıktan çekildiği kongrede AK Parti’den ayrılıp CHP’ye geçen Abdullah Atik, yaptığı yazılı açıklamayla adaylığını açıkladı.

 

Kulis bilgilerine göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezi tarafından başkan olması için il başkanlığına aday olan, seçilmesine kesin gözüyle bakılan ve bu uğurda diğer başkan adaylarının adaylıktan vazgeçirildiği Atik, şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik bunalım, işsizlik, beyin göçü, siyasi tıkanıklık, liyakatsiz idareciler ve daha birçok sorun iktidar tarafından görülmüyor, görmezden geliniyor. Bunun dile getirenler ise en hafif tabiriyle vatan haini olarak damgalanıyor. Bu baskı rejiminde toplumun tüm katmanlarının hak, hukuk ve adalet talepleri, aynı zihniyet tarafından örseleniyor, yandaş borazanların kakofonisi içinde bastırılıyor. Neyse ki artık umut var. Neyse ki şimdi değişim zamanı. Neyse ki ülkemizin üzerine karabasan gibi çöken bu karanlık bulutlar, barış, özgürlük ve aş isteyen halkın yarattığı güçlü rüzgarla dağılıyor. Az kaldı, gidiyorlar. Çağdaş, laik, demokratik, barışçıl bir düzen, tüm engelleme çabalarına rağmen filiz vermeye başladı. Geleceğe dair umut fidanları yeniden boy veriyor. Bu güzel baharın öncesinde, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi de giderek artan bir ivme ile büyüyor., kitleleri kucaklıyor. Halk bir bütün olarak, özgürlüklerin garantisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni bağrına basıyor.  Diyarbakır da bu umut kervanındaki yerini alıyor. Uzun süredir çeşitli tartışmalar ekseninde yorgun düşen Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı, siyaset sahnesindeki rolünü üstlenmeye hazır. Partimizin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ilgili kurullarınnın tam desteği ile demokrat aday Abdullah ATİK önderliğinde, kapsayıcı yeni Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır yönetimi, görevi devralıyor.  Kentimizin ülkemiz siyasetindeki önemli konumu, bu zorlu görevde Abdullah Atik ve yönetimine kaçınılmaz ve eşsiz bir misyon yüklüyor. Ancak barış ve özgürlük parolamız, adalet, hak, hukuk ise şiarımız diyerek, yola koyuluyoruz. Şimdi toplumsal barışı yeniden tesis etme zamanı, şimdi, değişim ve restorasyon zamanı. Bu zorlu görevi devralacak deneyimli, yetkin kadrolar bayrağı teslim alıyor. Bu çerçevede 10 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek Diyarbakır İl Olağanüstü Kongresine, saygıdeğer hemşehrilerimizi ve basın mensuplarını davet etmekten büyük mutluluk duyarız.

 

56 DELEGE SEÇİM SONUCUNU BELİRLEYECEK 

 

Olağanüstü kongrede yeni il başkanını 56 delege belirleyecek. Bu delegelerin AK Parti’den CHP’ye transfer edilen Atik’i ne ölçüde destekleyip desteklemeyeceği merakla beklenirken bazı delegeler sosyal medya hesaplarından Atik’le birlikte yürüyeceklerini duyurmaya başladı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.