Dolar 37,9912
Euro 41,4343
Altın 3.638,02
BİST 9.407,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 22°C
Çok Bulutlu
Diyarbakır
22°C
Çok Bulutlu
Sal 25°C
Çar 17°C
Per 14°C
Cum 14°C

21 EYLÜL’DE SIKI ÖNLEMLER GELİYOR!

Korona virüs salgınında kış gelmeden kontrol alınması için başlatılan çalışmalarda 21 Eylül milat olacak.

21 EYLÜL’DE SIKI ÖNLEMLER GELİYOR!
18 Ağustos 2020 19:00

Yaz aylarında rehavete kapılan vatandaşlar nedeniyle koronavirüs salgınında iyi bir tablo çizilmedi. Vaka sayısının kış gelmeden kontrol altına alınması için başlatılan çalışmalarda 21 Eylül milat olacak. Bu konuda çalışmaya başlayan Sağlık Bakanlığı, sıkı bir strateji uyarısında bulunarak önerilerini 3 başlıkta topladı.

 

Edinilen bilgiye göre, pandeminin kontrol altına alınması ve sonbahar aylarında beklenen artışın önlenmesiyle ilgili toplantılarda farklı öneriler tartışılıyor.

 

ÖNERİLER ÜÇ BAŞLIKTA TOPLANDI

 

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarda yapılan değerlendirmelerde, önerilerin genellikle üç başlıkta toplandığı öğrenildi. Okulların açılmasının planlandığı 21 Eylül’e kadar olan süreçte, dört haftalık bir strateji geliştirmek gerekecek. Sağlık Bakanlığı’nın pandeminin en yoğun olduğu dönemde, günde en fazla 54 bin test yaptığı, son dönemde ise bu rakamın 67 bine çıktığı belirtiliyor. Bu rakamın günde 150 bine çıkması öneriler arasında bulunuyor. AB ülkelerinde yapılan araştırmalarda, “taksiciler, otobüs ve tramvay sürücüleri, restoran çalışanları ve temizlikçiler” en yüksek risk grupları olarak belirlendi. Mücadelede risk gruplarından başlayacak tarama yapılması, pozitif çıkanların izole edilmesi de tavsiyelerden biri. Evde izolasyonda çıkan sorunların giderilmesi için de farklı öneriler getirildi. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesiyle belirlenen koşulları taşımayanlara evde izolasyon uygulanıyor.  Ancak kişilerin izolasyona dikkat etmedikleri ortaya çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.