Dolar 34,1873
Euro 38,1973
Altın 2.891,85
BİST 9.674,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Çok Bulutlu
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Sal 21°C
Çar 24°C
Per 27°C
Cum 29°C

Diyarbakırlılar, Şeyh Said Meydanındaki Konserlerle Coştu!

Diyarbakırlılar, Şeyh Said Meydanındaki Konserlerle Coştu!
REKLAM ALANI
30 Eylül 2024 12:02
73

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Şeyh Said Meydanında düzenlediği Kardeş Türküler ve Hevra konserinde binlerce kişi buluştu. 

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Şeyh Said Meydanı’nda (Dağkapı) Kardeş Türküler ve Hevra grubunun katılımıyla konser düzenledi. Konsere, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile binlerce yurttaş katıldı.

EŞ BAŞKAN HATUN: ŞARKILARIMIZ EKSİK OLMASIN

Konser öncesi konuşan Eş Başkan Doğan Hatun, “Biz geleceğiz demiştik, işte geldik Diyarbakır. Baş göz üstüne geldiniz” diyerek halkı selamladı. Hatun, “Biz demiştik, bazıları gidecek, biz geleceğiz. Biz yine geldik. Alanlar yine bizim alanımızdır. Şarkılarımız, kültürümüz, dilimiz alanlarımızdan eksik olmasın.” diye konuştu. Hatun sözlerine şöyle devam etti. “Biz kültürümüz, dilimiz, sanatımız, toprağımız ve suyumuza sahip çıkalım. Özgürlüğümüz bizi bekliyor. Bu alanlar ne kadar çok dolu olursa özgürlüğe ve huzura kavuşacağız.”

‘DİLİMİZLE KÜLTÜRÜMÜZLE BURADAYIZ’

DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin de, 8 yıldır kayyımların halkın dilini kültürünü kullanmaması için her türlü yol ve yöntemi denediğini söyleyerek, “Geldiğimiz noktada gençlerimizle, dilimizle, kültürümüzle buradayız. Sanatın olduğu yerde özgürlük, özgürlüğün olduğu yerde barış vardır. Bizim gençlerimizden isteğimiz dilinize, kültürünüze, topraklarınıza, sokaklarınıza en çok da sağlığınıza sahip çıkın” dedi.

‘ONLARLA BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEMEK İSTİYORUZ’

Konuşmaların ardından sahne alan Hevra grubu, Kürt dili üzerindeki baskıları kınadıklarını belirterek, söyledikleri Kürtçe parçalarla kalabalığı coşturdu. Kardeş Türküler’in solisti Feryal Öney de “Ünzile, Güldünya, Ceylan, dondurucuda bekletilen Cemile ve şimdi Narin ve daha niceleri. Bu isimleri şarkılarda yaşatmak değil, hayatta kalmalarını istiyoruz.  Artık onlar için ağıt yakmak değil, onlarla birlikte şarkı söylemek istiyoruz” diye konuştu.

HER DİLDEN ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ, HALAY ÇEKİLDİ

Kadınlar, gençler, çocuklar ücretsiz konserde Hevra ve Kardeş Türküler’in her dilden söylediği şarkılara eşlik ederek halaylar çekti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.