Dolar 34,4818
Euro 36,2436
Altın 2.959,84
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C

GÜNTİAD’dan Tekstilcilere İftar Yemeği

GÜNTİAD’dan Tekstilcilere İftar Yemeği
REKLAM ALANI
23 Nisan 2022 17:51 | Son Güncellenme: 23 Nisan 2022 18:32
1.700

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD), Diyarbakır’da düzenlenen iftar yemeğinde tekstil sektörünün temsilcilerini ve kentteki iş camiasını ağırladı.

 

ARA REKLAM ALANI

İftar yemeğine GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, Yönetim Kurulu üyeleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, SGK İl Müdürü Reşit Merttir, DOGÜNSİFED Başkanı A. Aziz Özkılıç, DİKAD Başkanı Reyhan Aktar, GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, DİSİDER Başkanı Şehmus Akbaş, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mücahit Ceylan, Kenze Tekstil yönetim kurulu başkanı Harun Kılıç, Bulut Yatırım Danışmanlık ve İş Geliştirme Merkezi yetkilisi Süleyman Bulut ile hazır giyim ve tekstil sektörü temsilcileri katıldı.

 

 

“YATIRIMCILARA MİHMANDARLIK YAPIYORUZ”

 

İftar yemeği sonrası konuşma yapan GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, tekstil sektörünün kent ekonomisine ve istihdamına sağladığı katkıya dikkat çekerek, Tekstilkent’in kurulması ile sektörün ivme kazandığını söyledi. Dalkıran’ın şunları ifade etti; “GÜNTİAD olarak her zaman sektörümüzü daha iyi bir yerlere getirmenin gayreti içindeyiz. Bunun için sizlerle daha sık bir araya gelmeye çalışıyoruz.

 

2012 yılında temelleri atılan GÜNTİAD, bölgemizdeki bütün illerde üyeleri bulunan, Bölgesel olarak Tekstilkent ve DOGÜNSİFED, Türkiye Hazır Giyim Federasyonu’nun yönetim kurulu üyeliğinde temsil kabiliyeti olan kurumsal bir yapıya ulaşmıştır. Derneğimiz, üyelerimizin menfaatleri için canhıraş çalışırken sektörümüzü daha iyiye taşıyacak bütün projelerin içinde olmaya devam etmektedir.

 

Dernek olarak sadece Diyarbakır merkez ile sınırlı kalmayıp sektörümüzün yoğun olduğu başta Bismil, Silvan ve Ergani olmak üzere bütün ilçelerde istişare toplantıları yaparak, bize üye olan olmayan bütün firmalarımızı yerinde ziyaret ederek karşılaştıkları sorunları çözümü noktasında elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz.

 

Diyarbakır’ın sektörümüz için Türkiye’de bir merkez olabilmesi için yeni yatırımcıların gelmesi için lobi faaliyetlerimize devam ediyoruz. Özellikle dışarıdan gelen, yatırım yeri ve işgücü konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan yatırımcılara mihmandarlık yapıyoruz.

 

 

“TEKSTİLKENT’İN ALT YAPI SORUNU BİTME AŞAMASINDA”

 

GÜNTİAD’ın kuruluş aşamasından beri içinde olduğu ve halen Yönetim Kurulu’nda temsil edildiği Tekstilkent, Türkiye’nin hazır giyim alanındaki ilk organize sanayi bölgesi niteliğindedir. Uzun bir mücadelenin sonunda kurulabilen Tekstilkent, çok hızlı bir şekilde ayağa kalkmıştır. Şu anda 66 firmaya yer tahsisi yapılmış, bu firmalarımızdan 21 tanesi faaliyetlerine başlamıştır. Bu yıl sonuna doğru işletmeye geçen firma sayısının en az 40 olmasını bekliyoruz. Bütün dünyanın pandemiden etkilendiği 2020 ve 2021 yılında yapılan bu yatırımlar bölgenin sanayileşmesinin ve en önemlisi de sanayileşme kültürünün yerleşmesine ve uzun vadede hepimizin kanayan yarası olan işsizlik sorunun bölgemiz ve ilimiz için bir sorun olmaktan çıkmasını sağlayacaktır.

 

Tekstilkent’in bütün altyapıları bitme aşamasındadır. Doğalgazımız da tamamlanmak üzere. Bütün süreçler Türkiye standartlarının üstünde bir hızla yapılmaktadır. Bunda Sayın Valimiz ve ekibinin katkısı çok önemlidir. Malumunuz Tekstilkent’in toplam alanı 129 hektardır. Alanımızda tahsis edilebilir hiçbir parsel kalmadığı ve hala çok fazla yer talebi geldiği için Sayın Valimizin öncülüğünde genişleme alanı çalışmalarına başladık. Yasal süreçlerin tamamlanmasıyla yaklaşık 2.000 dönümlük bir alanı daha Tekstilkent’e katmış olacağız.

 

“KALKINMA AJANSI DESTEKLİ ÜÇ ÖNEMLİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

 

Tekstil eko-sisteminin tamamlanması için Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle 3 proje yürütülmektedir. Bunlardan ilki; makine, yedek parça, servis, banka, tasarım ve atölyeler gibi 22 işyerinin olacağı ‘Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde Sektörel Kümelenmenin Tamamlanması Projesi’nin geçici kabulü yapıldı ve en kısa sürede ihale yöntemiyle tahsislerin yapılması öngörülüyor. Hazır Giyim Sektöründe Çalışan Kadınlar İçin Kreş Projesi kapsamında 200 öğrenci kapasiteli Kreş yapımında tamamlama oranı %79 seviyesindedir. Bu projenin de okulların açılmasına yetiştirilmesi öngörülüyor. Ajans desteği ile yürütülen son projemiz de ‘Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde Sektörel Kümelenmenin Tamamlanması Projesi’dir. Bu proje kapsamında 7 tane hazır fabrika yapılmaktadır. Bu fabrikaların inşaat seviyesi %20 olup Temmuz ayında bitirilmesi öngörülmektedir.

 

“DİYARBAKIR, TEKSTİLDE ÜLKENİN EN AVANTAJLI KENTİ”

 

Hazır giyim başta olmak üzere tekstil sanayisi, yarattığı istihdam ve kent ekonomisine verdiği gelir katkısı ile 1,7 Milyonluk toplam nüfusu ve 900 binin üzerindeki genç nüfusa sahip güzide şehrimiz Diyarbakır için olduğu kadar Türkiye için de çok önemli bir sektör olmaktadır. Genç nüfusu, coğrafi konumu ve pamuk potansiyeli beraber düşünüldüğünde Diyarbakır, tekstil sektörü için Türkiye’nin en avantajlı ili olarak ön plana çıkmaktadır. İstanbul başta olmak üzere batı illerinde artan işçilik maliyetleri ve üretime uygun mekanların azlığı, teşvik politikalarının da ivmesiyle buralarda faaliyet gösteren firmalarımızı Diyarbakır gibi şartların elverişli olduğu yerlere yönlendirmiştir. Beraber olmamıza vesile olan Ramazan ayı, rahmet ve bereket ayı olmasının yanında bir paylaşma ve kucaklaşma ayıdır aynı zamanda. Barış ve kardeşlik duygularının hakim olduğu bu ay aynı zamanda bizler için de bir fırsat ayı olabilir. GÜNTİAD ve Tekstilciler olarak ulusal ve uluslararası vizyon geliştirmenin yanında sahip olduklarımızı ve kazançlarımızı kentimizin en yoksul kalan kesimleriyle de paylaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. ilk elden burada yaratacağımız istihdam ile toplumumuzun en yoksul kesimlerinin gelire ulaşmasına katkıda bulunurken, istihdam ettiğimiz genç kadınlarımızın haklarını eksiksiz bir şekilde vermek paylaşmanın en güzeli olacaktır. Yakın zamanda GÜNTİAD olarak bir seçim süreci yaşadık. Bu süreç sonunda bizleri buraya layık gördüğünüz için karşınızdayız. Destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Tekrardan toplantıya katıldığınız için teşekkür eder, Saygılarımı sunuyorum.”

 

Kaynak: Abori

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.