Dolar 32,5610
Euro 34,8935
Altın 2.430,12
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

4. Olağan Kongresini Yapan HDP: “Diyarbakır’da 12-0 Yapacağız”

4. Olağan Kongresini Yapan HDP: “Diyarbakır’da 12-0 Yapacağız”
REKLAM ALANI
16 Ocak 2023 23:00
1.363

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığı “Çözüm biz’de, savaşa ve sömürüye hayır!” sloganıyla 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Tek listeyle Diyarbakır 4. Olağan Kongresine giden HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’na yeniden mevcut Eşbaşkanlar Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy seçildi.

 

Diyarbakır’da bir salonda gerçekleşen kongrede önceki dönem eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy aday olarak girdi. Başka adayın olmadığı kongreye HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Diyarbakır milletvekilleri, Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP il, ilçe eşbaşkanları, TevgeraJinên Azad (TJA), sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları oda temsilcileri katıldı.

 

 

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan, Gülistan Atasoy’un da konuşma gerçekleştirdiği kongrede, HDP Sözcüsü Ebru Günay’ın gündeminde seçim, partisine yönelik kapatma davası ve parti hesaplarına bloke konulması vardı.

 

“HALKIN İRADESİNE KİMSE BLOKE KOYAMAZ”

 

HDP hakkındaki kapatma davası ve hesaplarına bloke konulmasına değinen Günay, “AKP bizi durdurmak için partimiz hakkında kapatma davası açarak hesaplarımıza bloke koyuyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki hiçbir güç halkın iradesine bloke koyamaz. Bunu en iyi Amed biliyor, halkın iradesini hele özgürlük için yola çıkmış bir halkın iradesini kimse gasp edemez. Gasp edilen irademize karşı Amed 12 sıfır yapacak mı 2023’te? İşte 12 sıfırla AKP’yi tarihin çöp sepetine önce Amed’ten sonra Türkiye’nin tamamında göndereceğiz. 2023’te AKP’siz demokratik, özgür bir Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız. Bu bir hakikat ve mücadele azmi Amed bugün bir kez daha bu kararlılığı gösterdi. HDP olarak kapatma davasına karşı da hesaplarımızın bloke edilmesine karşı da arkamızda bu halkın olduğunu biliyoruz. Asla boyun eğmeyeceğiz, asla diz çökmeyeceğiz. HDP bunu en geniş demokrasi ittifakı ile yapacak. Her HDP’li bulunduğu her yerde AKP ve MHP faşizmine kaybettirmeye çalışacak. Dün kazandık, yarın da kazanacağız” diye konuştu.

 

 

Kongrede, faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından oy kullanılmasının ardından Ceylan ve Atasoy, yeni dönemde de HDP’nin Diyarbakır İl Başkanları olarak seçilmiş oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.