Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

4. Mezopotamya Gurme Fuarında Ziyaretçi Rekoru Kırıldı

4. Mezopotamya Gurme Fuarında Ziyaretçi Rekoru Kırıldı
REKLAM ALANI
24 Kasım 2022 14:13
1.212

257.000 Kişinin Ziyaret Ettiği 4. Mezopotamya Gurme Ve Yöresel Lezzetler Fuarı büyük bir başarıya imza attı.

 

ARA REKLAM ALANI

ALZ Diyarbakır tarafından DİFAŞ işbirliğinde TRENDYOL ana sponsorluğunda 15 Kasım Salı günü ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkez’inde ziyarete açılan 4. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 20 Kasım Pazar akşamı ziyaretçi rekoruyla sona erdi.

 

55 ilden 167 Firmanın katılımıyla Diyarbakır’da dördüncü kez düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 257.000 kişi tarafından ziyaret edildi.

 

Organizasyon firması tarafından yapılan fuar ile ilgili şu ifadeler kullanıldı; “Zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimizin markalaşması ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası oldu. Fuar kapsamında düzenlenen Diyarbakır 4. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ile usta aşçılar, öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılan birbirinden lezzetli yemekler, pastalar ve tatlılar altın madalya için kıyasıya yarıştı. Özellikle anaokulu minikleri tarafından hazırlanan pizzalar ziyaretçiler tarafından büyük bir keyifle yenildi. Altı gün boyunca Anadolu Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergilendiği ve Hatay’ın Onur Konuğu olduğu Fuarda, Hatay’a ait yöresel yemekler, Sahne Mutfak’da hazırlandı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen birçok mutfağın yemek kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar tarafından 53 farklı konu başlığında etkinlikler düzenlenerek, Diyarbakır Yöresel Lezzetleri hazırlandı. Bu lezzetlerin püf noktaları, ziyaretçiler ile fuarı ziyaret eden akademisyen, gastronomi yazarı, blogger, şef vb. farklı kesimlere tadım atölyeleri ile sunuldu. Bunun yanı sıra, Fuara Diyarbakır dışından katılım sağlayan şefler tarafından hem Diyarbakır’ın hem kendi şehirlerinin yöresel lezzetlerinin, ilgiyle izlenen atölye ve sunumları gerçekleştirildi. Fuara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, katılımcı firmalara, ziyaretçilere ve basın mensuplarına teşekkür ederiz.”

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.