Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali Başlıyor!

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali Başlıyor!
REKLAM ALANI
15 Eylül 2022 17:47
1.498

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenecek olan Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, ikinci yılında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

İlk yılında sinema profesyonelleriyle Diyarbakır’daki sanatseverleri bir araya getiren ve heyecanlı bir sinema tutkusunu yaşatan festival, 12-15 Ekim tarihleri arasında Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilecek.

 

 

Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği (DİSİNEDER) tarafından organize edilen festival, ayrıca Kayapınar Belediyesi ve Sur Belediyesi tarafından da destekleniyor.

 

Yönetmen ve yapımcı Serhat Gönen’in direktörlüğünde ve Esra Güzel’in koordinatörlüğünde düzenlenecek olan festival, Diyarbakır’da günümüze kadar sürekliliği olan bir festival olmamasının eksikliğini tamamlamak amacıyla yola çıkmıştı. Festival ayrıca bu yıl Ceylan Karavil AVM sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

 

 

FESTİVALİN DANIŞMANI İPEK TUZCUOĞLU OLDU

 

Diyarbakırlı sinemaseverleri Diyarbakır’da bir çatı altına toplamayı hedefleyen festival, bu yıl ‘Uluslararası’ kategoriyi de bünyesine ekleyerek yoluna devam ediyor. Festivalin bu yılki danışmanlığını ise, sürpriz bir isim gerçekleştirecek. Meslek birliği Biroy’un temsilcisi olarak Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu’nda iki yıl boyunca kurul üyeliği yapan ve 2022 yılı itibariyle Kültür Bakanlığı temsilcisi olarak görev yapan başarılı oyuncu İpek Tuzcuoğlu, festivalin bu yılki danışmanı oldu. Rol aldığı “Asmalı Konak” dizisindeki rolüyle adını geniş kitlelere duyuran Tuzcuoğlu, meslek tecrübelerini festival katılımcılarıyla paylaşacak.

 

 

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DİYARBAKIR

 

Festivalin ikinci yılına özel hazırlanan afiş ise görücüye çıktı. Festival için bu yıl; 5 bin yıllık bir geçmişe sahip, her döneminde büyük medeniyetlerin, kültürel ve ekonomik hareketlerin merkezi kabul edilen Diyarbakır’ın, geçmişten günümüze çok sayıda medeniyete beşiklik ettiği; Hurilerden Osmanlılara kadar uzanan kültürlerin harmanlandığı bir afiş tasarlandı. 16. yüzyılda Matrakçı Nasuh tarafından çizilmiş bir Diyarbakır minyatüründen esinlenilerek oluşturulan afiş, Diyarbakır özelinde hem tarihi bazı mekanlar hem de sinema sektörü ile ilişkili objeler de barındırıyor. Afişin tasarımı ise Sercan Melik Aslan’a ait.

 

 

YARIŞMA FİLMLERİ 40 BİN TL’LİK ÖDÜL İÇİN YARIŞACAK

 

Nisan ayında başlayan festivalin yarışma bölümü için kısa film başvuruları, 25 Ağustos’ta sona erdi. Festivalde bu yılki filmler; Ulusal Kısa Kurmaca, Ulusal Kısa Belgesel ve Uluslararası Kısa Film Yarışması olmak üzere üç ayrı kategori üzerinden değerlendirilecek. Festivale başvuran ve ana seçkiye seçilen kısa filmler, toplam 15 ödül heykelciği ve 40 bin TL’lik ödül için yarışacak. Festivale başvuran ve ana seçkiye seçilen kısa filmler ise çok yakında açıklanacak. 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali’nde ayrıca kısa film yarışmasında yarışan filmlerin ve özel gösterim seçkisine alınan filmlerin gösterimleri de yapılacak. Aynı zamanda festival kapsamında; atölyeler, söyleşiler, sergiler ve masterclass çalışmaları da yapılacak.

 

  1. ULUSLARARASI DİYARBAKIR KISA FİLM FESTİVALİ WEB SİTESİ | www.diyarbakirkff.com INSTAGRAM | www.instagram.com/diyarbakirkff FILM FREEWAY | https://filmfreeway.com/DiyarbakirShortFilmFestival

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.