Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2. Diyarbakır Kısa Film Festivali Ekim Ayında Yapılacak

2. Diyarbakır Kısa Film Festivali Ekim Ayında Yapılacak
REKLAM ALANI
26 Ağustos 2022 19:13
1.332

Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali’nde ikinci yıl heyecanı Ekim ayında başlıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

İlk yılında sinema profesyonelleriyle Diyarbakır’daki sanatseverleri bir araya getiren ve heyecanlı bir sinema tutkusunu yaşatan Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, ikinci yılında sinemaseverlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema derneği (DİSİNEDER) tarafından organize edilen festival, ayrıca Yenişehir Belediyesi ve Sur Belediyesi tarafından da destekleniyor. Yönetmen ve yapımcı Serhat Gönen’in direktörlüğünde düzenlenecek olan festival, Diyarbakır’da günümüze kadar sürekliliği olan bir festival olmamasının eksikliğini tamamlamak amacıyla yola çıkmıştı.

 

 

FESTİVALİN DANIŞMANI İPEK TUZCUOĞLU OLDU

 

Diyarbakırlı sinemaseverleri Diyarbakır’da bir çatı altına toplamayı hedefleyen festival, bu yıl ‘Uluslararası’ kategoriyi de bünyesine ekleyerek yoluna devam ediyor. Festivalin bu yılki danışmanlığını ise, sürpriz bir isim gerçekleştirecek. Meslek birliği BİROY’un temsilcisi olarak Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu’nda iki yıl boyunca kurul üyeliği yapan ve 2022 yılı itibariyle Kültür Bakanlığı temsilcisi olarak görev yapan başarılı oyuncu İpek Tuzcuoğlu, festivalin bu yılki danışmanı oldu. Rol aldığı “Asmalı Konak” dizisindeki rolüyle adını geniş kitlelere duyuran Tuzcuoğlu, meslek tecrübelerini festival katılımcılarıyla paylaşacak.

 

YARIŞMA FİLMLERİ YAKINDA AÇIKLANACAK 

 

Nisan ayında başlayan festivalin yarışma bölümü için kısa film başvuruları, 25 Ağustos’ta sona erdi. Festivalde bu yılki filmler; Ulusal Kısa Kurmaca, Ulusal Kısa Belgesel ve Uluslararası Kısa Film Yarışması olmak üzere üç ayrı kategori üzerinden değerlendirilecek. Festivale başvuran ve ana seçkiye seçilen kısa filmler, toplam 15 ödül heykelciği ve 40 bin TL’lik ödül için yarışacak. Festivale başvuran ve ana seçkiye seçilen kısa filmler ise çok yakında açıklanacak. 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali’nde ayrıca kısa film yarışmasında yarışan filmlerin ve özel gösterim seçkisine alınan filmlerin gösterimleri de yapılacak. Aynı zamanda festival kapsamında; atölyeler, söyleşiler, sergiler ve masterclass çalışmaları da yapılacak.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.