Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Yerel Gazetelerin Sıkıntıları İçin Komisyon Kuruldu

Yerel Gazetelerin Sıkıntıları İçin Komisyon Kuruldu
REKLAM ALANI
24 Şubat 2022 23:13
1.050

Gaziantep’te resmi ilan yayınlama hakkı bulunan 10 gazete, yaşadıkları sorunlarla ilgili Ankara’da Gaziantep Milletvekillerinin katılımıyla yapılan toplantıda bir araya geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin’in koordinesiyle gerçekleşen toplantıda basının yaşadığı sorunların çözümü için ortak hareket edilmesi kararı alındı. Ayrıca, iki tarafın katılımıyla gazeteci ve milletvekillerinden oluşan çözüm odaklı bir komisyon kuruldu ve hazırlanan dosya vekillere dağıtıldı.

 

Gaziantep’te, basın sektörünün geleceği ve birlikteliği için Ankara’da önemli bir adım atıldı. Basın İlan Kurumu’na bağlı olarak yayın yapan ve resmi ilan alma hakkına sahip 10 gazete, Ankara’da, yaşanan sorunlarının çözümü için temaslarda bulundu. Gaziantep Milletvekilleri ile bir araya gelen gazete sahipleri, Marka Kent Gaziantep’in marka medyası için ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

 

TBMM’DE ÖNEMLİ ZİRVE

 

Gaziantep’te resmi ilan yayınlama hakkı bulunan Baba Haber27, Denge, Doğuş, Gaziantep27, Olay, Pusula, Referans, Sabah, Telgraf ve Zafer Gazeteleri’nin Ankara ziyaretinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleri ile bir araya gelindi. AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin’in organizasyonunda gerçekleşen toplantıya Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, M.Sait Kirazoğlu, Muhittin Taşdoğan, İ.Hüseyin Filiz ve Mahmut Toğrul katıldı.

 

“MARKA ŞEHİRE YAKIŞIR MEDYA İÇİN BURADAYIZ”

 

10 Gazetenin kurduğu Gaziantep Gazeteler Birliği, yaşanan sorunları dosya halinde Milletvekillerine sundu. Dosyada, marka şehir Gaziantep’e yakışır marka medya için artık harekete geçilme zamanı gelindiğine vurgu yapılarak, “Gaziantep’te yerel basının güçlenmesi, daha verimli olabilmesi, istihdam sağlaması ve en önemlisi marka şehrin marka basını olması yolunda atılan bu adımın başarısı, Gaziantep’in başarısı olacaktır. Bunun için de öncelikle resmi ilanlar konusunda sunulan dosyadaki olumsuzlukların giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz” denildi.

 

“MEDYA RUHUNU GÖRDÜM”

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin, Gaziantep medyasını ilk kez bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Şahin, “10 gazetenin bugün burada olması, Gaziantep medyasının ruhunun burada olmasıdır. Sorunlarınızı dinledik, bundan sonraki süreçte çözüm odaklı çok hızlı adımlar atacağız. Hedefe odaklandık. Yerelde, ulusalda ve kurumlar nezdinde takip edilmesi gereken neyse bundan sonraki süreçte gerekeni yapacağız” dedi.

 

“RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM”

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 30 yılı aşkın siyaset hayatında bir ilke şahit olduğunun altını çizerek, “Ben şu fotoğrafı rüyamda görsem inanmazdım. Marka şehre yakışan marka basın budur. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Bizim, iktidar muhalefet hiçbir farkımız yok. Tüm vekillerimizle birlikte sorunların üstesinden gelip, Gaziantep’te marka basın oluşturma konusunda ortak hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNEMLİ BİR ADIM”

 

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise atılan adımı çok önemli bulduğunu belirterek, “İlk defa Gaziantep basınının bu kadar bir ve beraber olması ile karşı karşıya geldim. Çok Mutlu oldum. Sorunlarınızın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

 

“HEP BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

 

Gaziantep basınında yaşanan sorunlar konusunda ilk kez bu kadar bilgi sahibi olduklarının altını çizen AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Biz, sorunlar olduğunu biliyorduk ama, bu kadar olduğunun farkında değildik. Siz bunları bize anlattığınız, biz de bunun takipçisi olacağız” dedi.

 

“GAZİANTEP İÇİN”

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili M.Sait Kirazoğlu da Gaziantep milletvekillerinin Meclis’te örnek bir birlik ve beraberlik havası sergilediğini belirterek, “Bu bağlamda, bu ekip sizin de sorunlarınıza çare bulacak, çözüm odaklı çalışacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

 

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, milletvekilleri olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyerek, “Sorunları not aldık. Artık, sizler kadar bizler de konuya vakıfız. Bu bağlamda, bunların çözümü için yerel ve genelde ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bizim için daha önemlisi, bu şekilde bir araya gelmeniz ve tek vücut olmanızdır. Birlikten kuvvet doğar” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.