Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Medya Arkeolojisi Nedir?

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Medya ve İletişim kategorisinde Medya Arkeolojisi Nedir adlı kitabı yayımladı. Southampton Üniversitesi Winchester Sanat Okulu’nda profesör olan Jussi Parikka’nın kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye çevrildi.

Medya Arkeolojisi Nedir?
REKLAM ALANI
17 Ekim 2017 14:49
932

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından Medya ve İletişim kategorisinde yayımlanan adlı kitap raflardaki yerini aldı. Southampton Üniversitesi Winchester Sanat Okulu’nda profesör olan Jussi Parikka’nın kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye çevrildi.

Jussi Parikka konuya dair en güncel ve kapsamlı çalışma olan ’de yaşamımızı idame ettirirken kullandığımız ifadelerin ya da medya aracılığıyla yaşanan pratiklerin varoluş koşullarını araştırıyor. Bu temel sorunun peşine düşen Parikka, medya arkeolojisinin gündelik hayata kök salmış olduğunu vurguluyor.

ARA REKLAM ALANI

Parikka medya arkeolojisinin, geçmişteki yeni medyaya ilişkin iç görülerle yeni medya kültürlerini araştırmanın bir yolu olarak ortaya çıktığını gösteriyor. Bunu yaparken Steampunk kültüründen Kendin Yap ruhuna, geleneksel olarak öne çıkan iki teorisyen Michel Foucault ve Friedrich A. Kittler’den ayrıksı Walter Benjamin’e, sosyal medyadan hayali medyaya kadar geniş bir alanı kazıyor.

Parikka medya arkeolojisinin tarihini anlatmanın yanı sıra kendi teorik yaklaşımını da ortaya koyuyor. İletişim medyasının iletişim dışı olanın, yani parazit ve gürültünün bakış açısından nasıl göründüğü sorusunun peşine düşüyor. Ağ toplumu ve dijital kültür arkeolojilerinde dışarıda bırakılanları, anomali olarak değerlendirilenleri konu alan bir medya arkeolojisi kazısı için, iletişimin yumuşak karnına bakmak gerektiğini anlatıyor. Böylece bizi spam’in, gürültü, parazit ve bağlantı kopukluğunun haritasını çıkarma faaliyetine katıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.